On kulunut jo kaksi ja puoli viikkoa koulun alusta, ja syysloma on alkanut. Oppilaatt ovat juuri lähteneet kotiinsa perheidensä luo, mutta muutama poikkeustapaus on jäänyt maleksimaan koulun asuntolan käytäville..

Ei luoja miten voi olla näin tylsääää! Gideon huokaili huoneessaan.

Kaikki kaverit ovat muualla pitämässä hauskaa. Jules on perheensä kanssa risteilyllä,  Chuck ja Morrison lähtivät viikoksi Nykkiin ja minä vain mätänen täällä! Gideon jatkoi mutinaansa ja tuijotteli kattoa.

Ja hitot tästä! Minä pidän itse sitten hauskaa! Gideon päätti totisena ja hyppäsi sängystään. 

Gideon nappasi mukaansa pyyhkeen ja uimahousut ja laskeutui hissillä asuntolan alimpaan kerrokseen, uimaosastolle.

Gideon ui altaanmittaa puolisen tuntia. Hänen ajatuksensa olivat jo rauhoittuneet, eikä kouluun jääminen tuntunut enää niin tukalalta ajatukselta. Koulussahan on uima-allas, kuntosali, tietokoneluokka ja oleskelutiloja. Mikäs minun täällä, kun voin kuluttaa aikani leffoja katsellen ja urheillen, Gideon tuumi.

Samassa allasosaston ovi narahti. Mitä kuka missä häh? Gideon ajatteli hätääntyneenä. Ei kai tänne tule ketään? Minulla on nämä karseat uimahousutkin vielä..

Ovesta astui sisään vaaleahiuksinen enkeli. Gideon pystyi vain tuijottamaan naista ja unohti hetkeksi, että oli uimassa. Gideon upposi muutaman sentin verran pinnan alle ja aloitti kauhean yskinnän vedettyään vettä keuhkoihinsa.

"Huih!" Samettinen ääni kiljaisi.  "Ai, hei. Se olitkin vain sinä, Gideon" Angelina sanoi ja hymyili. "Luulin, ettei täällä olisi ketään"

Gideon vain kellui vedessä sanaakaan sanomatta. Sanat tuntuivat taas tarttuneen hänen kurkkuunsa.  "Öägh-mljök" Gideon sai kakaistua kurkustaan ja kuumoittava puna levisi hänen kasvoilleen.  Mahtavaa, superia. Juuri silloin kun minulla on kamalimmat uimahousuni jalassa TUO tulee tänne uimaan. Ja minkälaisessa uimapuvussa.. Gideon ajatteli ja samassa hänen katseensa lähti harhailemaan.

"Luulin, ettei koululle jäänyt ketään" Angelina sanoi uidessaan Gideonin ohi. Mök-lups-baju" Gideon sai sanottua ja rykäisi. "Tota - joo -  oooo- minun pitää mennä"

Ja samassa Gideon lähti uimaan hurjaa vauhtia kohti altaan rappusia jättäen Angelinan yksin altaaseen.

 "No .. hei" Angelina sai sanottua kummeksuen.

Päästyään altaalta Gideon ryntäsi suihkuun. Ei jumptsitui sentään!

Mitäköhän Angelina ajattele nyt minusta? Vähän noloa.. Gideon ajatteli ja hautasi päänsä käsiinsä.

Tuntia myöhemmin Angelina seisoi pukukopissa. Ei kai se poikaparka minun takiani lähtenyt? Olinkohan liian ankara silloin kun määräsin hänet siivoamaan luokkaa? Angelina mietti.

 Samaisena iltana asuntolan ruokalassa..

Koska kouluun oli jäänyt vain kourallinen asukkaita, ei erityistä ruokailua järjestetty. Iltapalaksi oli laitettu esille liha- ja juustovoileipiä ja jääkaappiin oli jätetty vielä yöpalaksi marmelaatileipiä.

 Angelina ja Gideon sattuivat samaan aikaan ruokalaan, ja Gideonin kasvot muuttuivat liidunvalkeiksi. Apua apua apua mitä minä nyt teen? Gideon ajatteli ja kirskutteli hampaitaa yrittäessään keksiä jotakin järkevää sanottavaa.
 "Hei taas. Haittaako sinua, jos liityn seuraasi? On niin kovin ikävää syödä yksin.." Angelina sanoi samettisen pehmeällä äänellään ja katsoi Gideonia sinivihreillä silmillään.  Gideon nyökkäsi ja yritti saada ajatuksiaan kuriin. 
 

Gideonin sydämen sulaessa onnesta molemmat istuutuivat pöydän ääreen.

 Kun Gideon sai suunsa toimimaan aivojensa kanssa, aloitti hän keskustelun.  Angelina ja Gideon uppoutuivat keskusteluun tuntikausiksi.
"Ihan totta! Minäkin olen ollut Musisoivien Sumpattien keikalla!" Angelina kiljahti innoissaan. "Mutta herranen aika! Kello on jo yli yhdeksän. Sinun pitäisi mennä jo nukkumaan.." Angelina sanoi ja Gideonin hymy hyytyi. "Mm juu tosiaan.." Gideon mutisi. "Minä ainakin lähden nyt nukkumaan. Syö iltapalasi loppuun ja mene ajoissa nukkumaan, ettet ole väsynyt huomenna" Angelina sanoi ja lähti nopeasti kipittämään kohti hissiä.

Gideon jäi istumaan happamana pöydän ääreen. Kohtelee minua kuin pikkukakaraa.. Gideon ajatteli ja kirskutteli taas hampaitaan.

Minä vielä näytän, etten ole mikään pikkupoika!

  Viikko kului nopeasti. Angelina ja Gideon tapasivat aina silloin tällöin koulun asuntolassa, lähinnä ruokailujen yhteydessä. He alkoivat jutella ja keskustella yhä enemmän, Gideonin opeteltua puhumaan Angelinan lähettyvillä. 

  Kaikki tuntui menevän hyvin. Gideon oli päässyt viettämään aikaa Angelinan kanssa, ja suunnitteli jo uusinta siirtoaan.  Koulu alkaisi seuraavana päivänä, ja hän voisi pyytää Julesia avukseen Angelinan valloittamisessa..

Kaikki oli kuitenkin menossa pieleen.



Kouluun saapui uusi matematiikan opettaja.